Συνέντευξη στο Περί Ου και στην Λένη Ζάχαρη

 

Με αφορμή την κυκλοφορία της τρίτης μου ποιητικής συλλογής, Lacrimosa, έδωσα συνέντευξη στο λογοτεχνικό περιοδικό Περί Ου και στη Λένη Ζάχαρη τον Οκτώβριο του 2021

«…ένα πουλί στο σύρμα/ δίνει τον ρυθμό/ μια μελωδία ξεχασμένη/ -γιατί λαλείς/ πάνω απ’ της λήθης/ το πέτρινο σκηνικό;» (Μια μελωδία ξεχασμένη)
Με αφορμή τους στίχους αυτούς θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιος είναι ο ρόλος του ποιητή στον κόσμο;
Ο ρόλος του ποιητή, κατά τη γνώμη μου, είναι να δίνει μια άλλη ερμηνεία για όσα μας περιβάλλουν. Να κάνει τους αναγνώστες να δουν τα πράγματα από μια νέα οπτική γωνία. Σκοπός της τέχνης είναι έτσι κι αλλιώς να μας δίνει τροφή για να σκεφτούμε και να ανυψωθούμε πνευματικά, ομοίως θεωρώ πως ο κάθε ποιητής μπορεί προσφέρει ένα νέο είδος «αλήθειας», το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να το ερμηνεύσει όπως του ταιριάζει.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνέντευξη στον Δρόμο της Αριστεράς και στον Κώστα Στοφόρο

-Γιατί διάλεξες αυτόν τον τίτλο για το βιβλίο;

Lacrimosa θα πει δακρύβρεχτη στα λατινικά, από τη φράση lacrimosa dies, δηλαδή δακρύβρεχτη μέρα, που ακούγεται στη νεκρώσιμη ακολουθία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ήθελα να εισάγω με αυτόν τον τρόπο έναν προβληματισμό, να δώσω ένα στίγμα για τα υπαρξιακά και κοινωνικά ζητήματα που προσπαθώ να θέσω στα ποιήματά μου. Εκτός αυτού, τον διάλεξα λόγω του τελευταίου ποιήματος της συλλογής, του «Ρέκβιεμ». Ένα βράδυ παρακολουθούσα την ταινία του Terrence Malick «Το δέντρο της ζωής» και σε μια σκηνή ακούγεται το «Lacrimosa» του Zbigniew Preisner. Με μάγεψε το συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο αναζήτησα στη συνέχεια στο YouTube και από το οποίο προέκυψε το ποίημα «Ρέκβιεμ». Θεώρησα ότι το Lacrimosa ταίριαζε ως τίτλος και με το περιεχόμενο της συλλογής, αλλά και με το βροχερό εξώφυλλο, το οποίο είναι δική μου φωτογραφία.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνέντευξη στο Δίκτυο Τηλεόραση, με αφορμή την παρουσίαση του Lacrimosa

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Δίκτυο και στην Μαρία Νάβαλη, στην εκπομπή "2 ώρες μαζί", με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου μου "Lacrimosa", στις 23/9/2021. 

Η συνέντευξη στο βίντεο, στο 56:20:

https://www.youtube.com/watch?v=eBEgwbeVVWc

Συνέντευξη στο Ράδιο Ε, με αφορμή την παρουσίαση του Lacrimosa

Συνέντευξη στην Μαρκέλλα Μικέλη και στην εκπομπή "Αρχίζουν από Ε" του Ράδιο Ε, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου μου "Lacrimosa" στις 21 Σεπτεμβρίου 2021. 

Η συνέντευξη εδώ: 

https://www.youtube.com/watch?v=1bBjaEvJOro

Συνέντευξη στο ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, με αφορμή την παρουσίαση του Lacrimosa

Με αφορμή την παρουσίαση της τρίτης μου ποιητικής συλλογής "Lacrimosa" (στις 22/9/2021) έδωσα συνέντευξη στην Ελένη Μωραΐτη και στην εκπομπή "Κάθε Μεσημέρι", στον τηλεοπτικό σταθμό Επιλογές, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2021. 

Το βίντεο από τη συνέντευξη εδώ: 

https://www.youtube.com/watch?v=A89MeFt478I