Ημερολόγιο-ανθολογία "Βία κατά των γυναικών" της ΕΛΘ (Εκδόσεις Ρώμη), 2022

Η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, μετά απο ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη της, ετοίμασε ημερολόγιο του 2023 με διηγήματα και ποιήματα που είχαν ως θέμα τη βία κατά των γυναικών. Το ημερολόγιο κυκλοφόρησε απο τις Εκδόσεις Ρώμη. Η δική μου συμμετοχή ήταν με το ποίημα "Ιώ". 

Ποιητική ανθολογία "Ό,τι χαρτοκόπτει, εν τω άμα, χαρτογραφεί", Εκδόσεις Ρώμη (2021)

Τον Δεκέμβριο του 2021 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Ρώμη η ποιητική ανθολογία "Ό,τι χαρτοκόπτει, εν τω άμα, χαρτογραφεί" με ανθολόγο τον Γιώργο Χ. Θεοχάρη. Συμμετείχα κι εγώ με το ποίημα μου "Χωρίς άφεση" (απο την τρίτη μου ποιητική συλλογή "Lacrimosa", εκδ. Βακχικόν, 2021). 

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιητική ανθολογία "Η ποίηση ταξιδεύει στο... 1821" (2021)

Το καλοκαίρι του 2021, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, συμμετείχα στην ανθολογία "Η ποίηση ταξιδεύει στο... 1821" (σε επιμέλεια Μαρίας Ποπκιώση) με δύο ποιήματα. 

Διαβάστε Περισσότερα

Συλλογή διηγημάτων «Συνομιλίες με τα πρόσωπα του 1821», Εκδόσεις 24γράμματα (2021)

Τον Απρίλιο του 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24γράμματα η συλλογή διηγημάτων «Συνομιλίες με τα πρόσωπα του 1821» με τη συμμετοχή 21 σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων και την επιμέλεια της Αλεξίας Καλογεροπούλου.

Στο βιβλίο συμμετείχα κι εγώ με το διήγημα «Αέρας στο πρόσωπο», που είχε ως θέμα τη ζωή και τη δράση του ήρωα του 1821 Εμμανουήλ Παπά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι σημαίνουν σήμερα τα πρόσωπα του 1821; Τι έχουν να μας πουν; Αφήνουν χώρο για ταυτίσεις; Διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, είκοσι ένας συγγραφείς συναντιούνται στις σελίδες αυτού του επετειακού βιβλίου, φωτίζουν γνωστές και λιγότερο γνωστές πλευρές του Αγώνα και τις συνδέουν με το σήμερα, συνθέτοντας έναν εξαίσιο, πλουραλιστικό λεκτικό καμβά που ταξιδεύει τον αναγνώστη από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Ήρωες και ηρωίδες, φιλικοί, μοναχοί, άνθρωποι καθημερινοί με περίσσιο θάρρος και άλλοι που, θέλοντας και μη, αποτέλεσαν παράπλευρες απώλειες της Επανάστασης.

Συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, οι συγγραφείς:

Μαρία Αθανασοπούλου, Έλενα Ακανθιάς, Ευάγγελος Αυδίκος, Γεωργία Βεληβασάκη , Κώστας Γουλιάμος, Δήμητρα Διδαγγέλου, Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Χρυσάνθη Ιακώβου, Αλεξία Καλογεροπούλου, Σπύρος Κιοσσές, Βίκη Κοσμοπούλου, Βιβή Κοψιδά- Βρεττού, Ευσταθία Ματζαρίδου, Ντίνος Σιώτης, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Βάνια Σύρμου, Ιφιγένεια Τέκου, Παναγιώτης Τερζάκης, Αντώνης Τσόκος, Γιάννης Φαρσάρης, Σαρίτα Χαΐμ.

Επιμέλεια: Αλεξία Καλογεροπούλου

"Γραμμή Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη" Τρίγλωσση Ανθολογία Τούρκων & Ελλήνων Ποιητών και Καλλιτεχνών (2020)

Τον Μάιο του 2020 κυκλοφόρησε η Ανθολογία Τούρκων & Ελλήνων Ποιητών και Καλλιτεχνών "Γραμμή Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη" σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, τούρκικα), στην οποία συμμετείχα με το ποίημα μου "Παιδική ηλικία".

Παιδική ηλικία

Κι ήρθε η εικόνα

σαν νοσταλγία

από μια παιδική ηλικία

που έζησα και δεν έζησα,

στιγμές πνιγμένες

στους ήχους της βροχής

και κάτι καλοκαίρια

που χάραζαν με ήλιο ρόδινο,

ό,τι ζήσαμε και δεν ζήσαμε

μια ψευδαίσθηση

για να έχουμε κάπου να επιστρέφουμε

όταν μας πνίγει η πραγματικότητα.

Childhood

And the picture came

like nostalgia

from a childhood

that I lived and didn't live,

drowning moments

in the sounds of the rain

and some summers

that dawned with a sun red like a rose,

what we lived and didn't live

just an illusion

to have somewhere to go back to

when we are getting drowned by reality.

 

ISTANBUL – THESSALONIKI LINE
İSTANBUL – SELANİK HATTI
ΓΡΑΜΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

PREPARED BY–HAZIRLAYANLAR–EΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
MESUT ŞENOL–
ΜΕΣΟΥΤ ΣΕΝΟΛ
MATA PAPAIONNOU–
ΜΑΤΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
MARIA POPKIOSI–
ΜΑΡΙΑ ΠΟΠΚΙΩΣΗ