Χρυσάνθη Ιακώβου | Βιογραφικό

Λοιπόν, με το που έπιασα μολύβι στα χέρια μου άρχισα να γράφω. Εκθέσεις, ιστορίες, στιχάκια. Με τούτα και με εκείνα, πέρασα όλη μου την παιδική ηλικία γράφοντας διηγήματα. Και βλέποντας ταινίες. Πολλές ταινίες. Με το που μπήκα στην εφηβεία άφησα στην άκρη τα διηγήματα και ξεκίνησα τα ποιήματα -και δεν τα έχω αφήσει ακόμα. Και φυσικά συνέχισα με τις ταινίες. Πολλές ταινίες.

Η ενηλικίωση με βρήκε να σπουδάζω Ελληνική Φιλολογία. Αλλά αντί να γίνω καθηγήτρια, έγινα συντάκτρια. Άρθρα, έρευνες, γνώμες, θέματα, πολιτιστικά ρεπορτάζ, κριτικές, συνεντεύξεις. Σε εφημερίδα, σε περιοδικά, σε site. Παράλληλα, είπα να ασχοληθώ και με το ερασιτεχνικό θέατρο, με συνεπήρε και η γοητεία του ραδιοφώνου, μου κίνησε το ενδιαφέρον και η φωτογραφία με τα μαγικά της κλικ. Και παρακολούθησα και τρία σεμινάρια δημιουργικής γραφής -για θεατρικό κείμενο, για κινηματογραφικό σενάριο, για διήγημα.

Κάποτε είπα πως ήρθε η ώρα για το πρώτο άλμα και άρχισα να δημοσιεύω ποιήματα σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Και μετά είχε έρθει σίγουρα η ώρα για το μεγάλο άλμα -έτσι εξέδωσα την πρώτη μου ποιητική συλλογή "Αχ-έρων" το Δεκέμβριο του 2013 από τις Εκδόσεις Vakxikon.gr.

Μετά πήρα μέρος σε διάφορα όμορφα λογοτεχνικά project και συλλογικές εκδόσεις με ποιήματα και διηγήματα, μέχρι που ήρθε η ώρα για το δεύτερο μεγάλο άλμα και εξέδωσα τον Φεβρουάριο του 2017 τη δεύτερη ποιητική μου συλλογή "Τεθλασμένοι χρόνοι" (μαζί με τέσσερις φωτογραφίες μου και με δικό μου εξώφυλλο) πάλι από τις Εκδόσεις Βακχικόν.

Παραμένω αιώνια ερωτευμένη με τη γλώσσα και τις λέξεις. Ζω εργαζόμενη σε περιοδικό και site. Διαβάζω βιβλία και δημοσιεύω τις κριτικές μου στα λογοτεχνικά περιοδικά Vakxikon.gr και Periou.gr. Βγαίνω κάθε βδομάδα στον αέρα με ωραίες μουσικές και κουβέντες για το σινεμά και το βιβλίο. Βλέπω ταινίες και γράφω για αυτές στο artcoremagazine.gr. Φωτογραφίζω. Συναντάω ωραίους ανθρώπους από το χώρο της τέχνης και δημοσιεύω τις συνεντεύξεις στο περιοδικό Vakxikon.gr. Δημοσιεύω κείμενα σε λογοτεχνικά ηλεκτρονικά περιοδικά και παίρνω μέρος σε λογοτεχνικά project. Και είπα, επιτέλους, όλα αυτά να τα συγκεντρώσω και να τα ανεβάσω εδώ.

Thank you for visiting!