2ο Ποιητικό Αντάμωμα στην Χαλκίδα - "Η ποίηση ταξιδεύει…"

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα αντάμωμα ποιητών, στο οποίο συμμετείχα κι εγώ μαζί με άλλους 35 ποιητές από όλη την Ελλάδα.

Η δράση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Το Αλωνάκι" σε συνεργασία με την "Ποίηση στις Ράγες… η ποίηση ταξιδεύει", κατόπιν συνεννόησης της Κικής Κωνσταντίνου, από την πλευρά της Χαλκίδας, και της Μαρίας Ποπκιώση από τα Γιαννιτσά, εμπνεύστρια της δράσης "Ποίηση στις ράγες". Η εκδήλωση/δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΑΠΠΕΧ, ενώ τον συντονισμό είχε ο Πρόεδρος των Φίλων Γ. Σκαρίμπα, Κώστας Μπαϊρακτάρης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ξενάγηση-περίπατο στη Χαλκίδα, στα μέρη όπου έζησε και εργάστηκε ο ποιητής Γιάννης Σκαρίμπας και συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Μουσείο-Αρχείο Γιάννη Σκαρίμπα, όπου ο Πρόεδρος των Φίλων Γ. Σκαρίμπα, Κώστας Μπαϊρακτάρης, μίλησε για τη ζωή και το έργο του γνωστού ποιητή και οι παρευρισκόμενοι δωρίσαμε τα βιβλία μας στη βιβλιοθήκη του Μουσείου.

Στη συνέχεια, μεταβήκαμε στη Συνεδριακή Αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ, όπου οι 36 ποιητές από Μακεδονία, Κύπρο, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια διαβάσαμε από ένα ποίημα μας. Την παρουσίαση ανέλαβε ο Κώστας Μπαϊρακτάρης, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τον τραγουδοποιό-ποιητή Γιώργο Ρούσσο.